Богослужіння Страсного тижня у Ватикані проходитиме без паломників

Богослужіння Страсного тижня у Ватикані проходитиме без паломників

Коронавірус
Укрінформ
У Ватикані богослужіння Страсного тижня відбуватимуться без паломників через коронавірус.

Про це повідомляє Vatican News.

"Префектура Папського дому повідомляє про те, що беручи до уваги ситуацію, що склалася у зв’язку із надзвичайним станом у сфері охорони здоров’я, всі богослужіння Страсного тижня у Ватикані відбуватимуться без участі численних паломників. До 12 квітня також загальні аудієнції Святішого Отця та молитва "Ангел Господній" відбуватимуться за посередництвом streaming-відеотрансляцій на порталі Vatican News та через платформу обміну телевізійним сигналом mondovisione", - йдеться у повідомленні.

Речник Ватикану уточнив, що підтверджено проведення всіх запланованих на Пасхальне Тридення богослужінь.

«На даний час вивчається спосіб їх проведення та участі в них, що враховуватиме заходи безпеки, впроваджені з метою запобігання поширенню вірусу. Про ці способи буде повідомлено після їхнього остаточного визначення, беручи до уваги розвиток епідеміологічної ситуації», – зазначив він, підкресливши, що незалежно від цього, всі богослуження транслюватимуться через відповідні платформи.

Читайте також: Папа Римський дозволив транслювати ранкові меси онлайн через коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, у Ватикані заявили, що Площа Святого Петра і Базиліка будуть закриті для відвідин до 3 квітня через спалах коронавірусу COVID-19.

На даний момент Ватикан офіційно підтвердив один випадок зараження коронавірусом.

Раніше уряд Італії запровадив суворі карантинні заходи, що мають стримати поширення коронавірусу. Серед іншого на всій території країни заборонені публічні зібранння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-