Поблизу Аляски

Поблизу Аляски "засвітилися" російські розвідники Ту-142

Укрінформ
Американські та канадські винищувачі протягом чотирьох годин супроводжували російські розвідувальні літаки в небі поблизу Аляски. 

Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (НОРАД), передає кореспондент Укрінформу.

“Літаки F-22s, CF-18s за підтримки KC-135 Stratotanker та E-3 Sentry перехопили два російські морські розвідувальні літаки Ту-142, які в понеділок увійшли в ідентифікаційну зону повітряної оборони Аляски”, - йдеться у відповідному прес-релізі. 

Зазначається, що російські розвідники залишалися поблизу Аляски близько чотирьох годин.

“Бойові літаки НОРАД супроводжували Ту-142 протягом усієї тривалості їх перебування в зоні ідентифікації. Російські літаки залишалися у міжнародному авіаційному просторі над морем Бофорта, наблизившись до узбережжя Аляски на 50 морських миль. Вони не порушили американський чи канадський суверенний авіаційний простір”, - наголосили у НОРАД.

Читайте також: Канада посилить військову присутність в Арктиці

НОРАД - це об'єднана система аерокосмічної оборони США та Канади. Її завданнями є контроль повітряного та навколоземного простору, попередження про повітряний або ракетний напад, протиповітряна та протиракетна оборона. Штаб-квартира і командний центр організації розміщені на американській авіабазі Петерсон у штаті Колорадо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-