В Італії за гратами - 158 українських моряків

В Італії за гратами - 158 українських моряків

Укрінформ
В Італії у пенітенціарних центрах перебуває 158 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє DW з посиланням на МЗС України.

"Станом на початок березня 2020 року в пенітенціарних центрах півдня Італії як засуджені або затримані перебувають 158 громадян України. З них - 131 особа засуджена і відбуває покарання, а 27 утримаються під вартою, повідомили у вівторок, 10 березня, у департаменті консульської служби міністерства закордонних справ України на запит DW", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у 2015-2018 роках на півдні Італії було заарештовано 161 громадянина України за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів. У 2019 році в Італії затримали 32 українців, 18 звільнили. Цього року вже теж затримано одного українського моряка.

Читайте також: Серед військових США в Італії зафіксували перший випадок коронавірусу

У МЗС також запевнили, що питання захисту прав затриманих та засуджених за перевезення нелегальних мігрантів українських моряків, перебуває на особливому та постійному контролі міністерства.

Крім того, за даними МЗС, у Греції тільки протягом 2019 року затримали 36 українських моряків, цього року - двох. Минулого року там засудили за нелегальне перевезення мігрантів 29 українських моряків, а у 2020 році - дев'ятьох.

Читайте також: Мігранти і коронавірус: фон дер Ляєн закликала негайно погодити довгостроковий бюджет ЄС

DW повідомляє, що з часу початку кризи біженців в ЄС у 2015 році українським громадянам, які шукали роботу, пропонували працювати на яхтах у Середземному морі, зокрема займатись перевезенням туристів з Туреччини. А вже під час прибуття до портів Італії чи Греції з'ясовувалося, що на борту яхт перебували нелегальні мігранти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-