Ердоган: НАТО мусить приділяти більше уваги обороноздатності Туреччини

Ердоган: НАТО мусить приділяти більше уваги обороноздатності Туреччини

Укрінформ
Криза в Сирії загрожує всій Європі, тому НАТО має приділяти більше уваги обороноздатності Туреччини та співпрацювати з нею без дискримінації.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Турецько-сирійський кордон - це південно-східна межа НАТО. Безпекові та гуманітарні аспекти сирійської кризи несуть загрозу нашому регіону та всій Європі… Жодна європейська країна не може дозволити собі «розкоші» бути байдужою до конфлікту в Сирії та гуманітарної трагедії», - наголосив Ердоган.

На його переконання, НАТО має приділяти більше уваги обороноздатності Туреччини, її боротьбі з тероризмом - і при цьому співпрацювати без дискримінації та політичних застережень.

Читайте також: Ердоган їде в Брюссель на перемовини з керівниками ЄС та НАТО

«Значна частина наших вимог до НАТО полягає в повноцінному здійсненні заходів на основі рішень, прийнятих у 2012-му і 2015 роках та спрямованих на підтримку обороноздатності Туреччини», - заявив Ердоган.

Він нагадав, що Туреччина приймає на своїй території 3,6 млн біженців із Сирії, а також є єдиною країною НАТО, яка веде безпосередню боротьбу з ІДІЛ.

«Нині НАТО переживає той критичний момент, коли слід проявити солідарність з Туреччиною, своїм союзником по Альянсу», - додав Ердоган.

Читайте також: Ердоган заборонив мігрантам переправлятися до ЄС через Егейське море

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган здійснив одноденний робочий візит до Брюсселя на запрошення голови Європейської ради Шарля Мішеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-