За кризу біженців у Сирії відповідальні режим Асада та Росія — МЗС Британії

За кризу біженців у Сирії відповідальні режим Асада та Росія — МЗС Британії

Укрінформ
Велика Британія підтримує зусилля Туреччини зі встановлення режиму припинення вогню в Ідлібі та вважає, що відповідальність за гуманітарний кризу лежить на режимі Асада та Росії.

Про це міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб сказав після зустрічі в Анкарі зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, як і НАТО, підтримуємо зусилля Туреччини зі встановлення режиму припинення вогню. Відповідальність за гуманітарний кризу найбільше лежить на сирійському режимі та Росії», - сказав Рааб.

Чавушоглу наголосив, що мета турецької операції в Сирії - встановлення негайного та сталого припинення вогню в Ідлібі.

«Ми не сумніваємось, що Велика Британія підтримає наші зусилля щодо повного припинення атак режиму в Ідлібі та дотримання Сочінської угоди», - сказав Чавушоглу.

Він зауважив, що Туреччина не в змозі стримувати біженців, які прагнуть переміститися до Європи.

Читайте також: Ердоган заявив, що Туреччина не стримуватиме 1,5 мільйона біженців

«Інституції ЄС повинні поважати загальнолюдські цінності… Туреччина поважає право мігрантів на переїзд до будь-якої країни, яку вони вважають безпечною», - додав Чавушоглу.

Глава МЗС Туреччини наголосив, що Туреччина виконувала й буде виконувати взяті на себе зобов’язання, але вона не зобов’язувалася примушувати біженців залишатися на своїй території.

Як відомо, кількість мігрантів, які перейшли за останні дні з турецької на грецьку території, сягнула 130 469 людей. Після ескалації ситуації в сирійській провінції Ідліб, де загинули понад 30 турецьких солдатів в ході обстрілу силами режиму Башара Асада, до турецько-сирійського кордону перемістилася значна кількість біженців. Анкара, яка раніше заявляла про відсутність дієвої підтримки з боку ЄС щодо регулювання міграційних потоків, зокрема розміщення біженців на своїй території, перестала їх стримувати та відкрила кордон для бажаючих потрапити до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-