Турецька армія знищила військовий аеропорт в Алеппо

Турецька армія знищила військовий аеропорт в Алеппо

Укрінформ
Збройні сили Туреччини завдали масованого удару по військовому аеропорту на південному сході Алеппо в Сирії.

Про це повідомляє турецьке урядове інформагентство Anadolu.

У суботу, 29 лютого, аеродром був атакований турецькими ударними безпілотними літальними апаратами, потім його накрили артилерійським вогнем.

Командування сил Асада перекинуло авіацію на аеродром Нейраб на південному сході Алеппо, після того, як турки атакували аеродром Кувейрас. В результаті суботнього удару аеродром Нейраб був повністю зруйнований, стверджує турецьке командування.

Читайте також: Режим Асада з травня вбив 1,5 тисячі цивільних у Сирії - Туреччина

За даними турецьких військових, цей об'єкт активно використовувався силами диктатора Башара Асада для організації атак на населені пункти в зоні деескалації.

"Виведення із ладу аеродромів значно звузить можливості для сил Асада і його союзників на північному заході Сирії", - відзначає Anadolu.

Читайте також: Туреччина збила два військових літаки режиму Асада

Нагадаємо: раніше міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар оголосив про проведення в Ідлібській зоні деескалації операції "Весняний щит". Глава оборонного відомства заявив, що операцію було розпочато у відповідь на авіаудар по позиціях турецьких військових, який 27 лютого забрав життя 36 військовослужбовців у зоні деескалації.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-