Коронавірус у Китаї обмежив свободу пересування 780 мільйонів осіб — CNN

Коронавірус у Китаї обмежив свободу пересування 780 мільйонів осіб — CNN

Укрінформ
У Китаї через коронавірус в умовах обмежень на свободу пересування перебувають близько 780 мільйонів людей.

Такі дані наводить CNN.

«…Близько 780 мільйонів людей все ще живуть в умовах тих чи інших обмежень на пересування, включаючи всю провінцію Хубей, північно-східну провінцію Ляонін і два найважливіші міста Китаю - Пекін і Шанхай», - йдеться у повідомленні.

Найсуворіші заходи застосовуються в чотирьох містах провінції Хубей, яка є епіцентром спалаху коронавірусу. У містах Ухань, Хуанганг, Шиян та Сяоган повністю обмежено пересування людей. Жителі цих міст щодня отримують предмети першої необхідності від районних і громадських комітетів, оскільки їм заборонено залишати свої будинки.

Читайте також: Китай просить видужалих пацієнтів здавати кров для лікування коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, станом на понеділок, 17 лютого, 1868 людей померли від хвороби, 72 436 випадків зараження новим коронавірусом було підтверджено.

Від початку спалаху захворювання у Китаї від нового коронавірусу вилікували вже понад 12,5 тисячі хворих.

Також, за інформацією CNN, від коронавірусу вранці 18 лютого помер директор однієї з найбільних лікарень китайського міста Ухань Лю Чжимін.

Він був нейрохірургом і став першим директором лікарні, який помер внаслідок епідемії коронавірусу, яка почалася в місті Ухань наприкінці 2019 року.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-