Трамп просить Сенат не обмежувати його військових повноважень

Трамп просить Сенат не обмежувати його військових повноважень

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп звернувся до республіканської більшості в Сенаті з проханням не підтримувати резолюції про обмеження його військових повноважень, зокрема, в ситуації з Іраном.

Про це він написав в серії повідомлень на офіційній Twitter-сторінці.

"Дуже важливо для безпеки нашої країни, щоби Сенат Сполучених Штатів не голосував за Резолюцію щодо військових повноважень у ситуації з Іраном. Ми дуже добре справляємося з Іраном, і зараз не час проявляти слабкість. Американці переважно підтримують нашу атаку проти на терориста Сулеймані", - зазначив глава Білого дому.

Читайте також: Трамп хоче завершити участь США у війнах на Близькому Сході та Афганістані

У іншому повідомленні він виправдовував своє рішення щодо ліквідації іранського генерала Сулеймані: "Якби мої руки були зв’язані, Іран мав би вдалий день".

Трамп наголосив, що прийняття Сенатом резолюції, яка обмежить його повноваження, надсилає дуже поганий сигнал.

"Демократи роблять це лише у спробах ускладнити справи для Республіканської партії. Не допускайте цього!", - закликав Трамп сенаторів-однопартійців.

Читайте також: Трамп прокоментував можливість переговорів з Іраном

Нагадаємо: на початку січня президент США заявив, що, за його наказом була успішна проведена військова операція, внаслідок якої був ліквідований один із найбільш впливових іранських генералів Касем Сулеймані. Після цього іранська сторона завдала ракетного удару по військовій базі США в Іраку. Спочатку президент Трамп і Пентагон заявили, що внаслідок удару ніхто не постраждав. Однак пізніше стало відомо про 11 важкопоранених і загалом до сотні військових американців, які отримали черепно-мозкові травми.

Читайте також: Ракетний удар Ірану по іракській базі США: поранених вже близько 100

Вже 10 січня Палата представників США, яка контролюється більшістю демократів, затвердила резолюцію, яка не дозволяє президенту Трампу приймати одноосібні рішення про військові дії проти Ірану. У документі вказано, що подібні рішення президент мусить погоджувати з Конгресом США.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-