Фейки про коронавірус бентежать людей і поширюють страх — глава ВООЗ

Фейки про коронавірус бентежать людей і поширюють страх — глава ВООЗ

Укрінформ
Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейєсус закликав світову спільноту боротися з дезінформацією на тлі спалаху коронавірусу.

Про це він заявив у суботу на пресконференції в Женеві, повідомляється на сайті ВООЗ.

«Люди повинні мати доступ до точної інформації, щоб захистити себе та інших», - наголосив Гебрейєсус.

За його словами, дезінформація робить роботу співробітників охорони здоров'я ще складнішою, а також відволікає увагу осіб, які приймають рішення. Крім того, дезінформація викликає збентеження і поширює страх на широку публіку.

Як зазначив глава організації, крім інших заходів з боротьби з неправдивою інформацією, ВООЗ співпрацює з пошуковими, соціальними і цифровими компаніями, такими як Facebook, Google, Tencent, Baidu, Twitter, TikTok, Weibo, Pinterest та іншими.

«Ми просимо їх фільтрувати неправдиву інформацію і поширювати точну інформацію з достовірних джерел, таких як ВООЗ, CDC та інші. І ми дякуємо їм за їхні зусилля», - наголосив він.

Читайте також: Коронавірус 2020: увесь світ на карантин ще не поставили

Як повідомляв Укрінформ, загальна кількість підтверджених випадків захворювання коронавірусом нового типу перевищила 34,9 тис., 724 людини померло.

Всесвітня організація охорони здоров'я скликає 11-12 лютого глобальний форум для координації міжнародних науково-дослідних зусиль з метою зупинити спалахи коронавірусу.

Фото: Globallookpress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-