Китай офіційно підтвердив 637 смертей від коронавірусу

Китай офіційно підтвердив 637 смертей від коронавірусу

Оновлено
Укрінформ
У Китаї лабораторно підтверджено 31224 випадки коронавірусу, 26359 випадків захворювання ще не підтверджено, 1589 осіб одужали, 637 померли.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в Києві Тимчасово Повірений у справах Посольства КНР в Україні У Ляньвень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Згідно з останніми даними, опублікованими Національним комітетом охорони здоров'я Китаю, станом на даний час у Китаї діагностовано понад 30 тисяч підтверджених випадків пневмонії, викликаних коронавірусом нового типу. Також понад 26 тисяч випадків захворювання. З їх числа 1589 осіб вже одужало, померло 637 осіб. Це є останні дані”, - повідомив Ляньвень У.

На прохання кореспондента Укрінформу представник посольства навів точні цифри: у Китаї лабораторно підтверджено 31 224 випадки коронавірусу, у 26359 випадках захворювання ще не підтверджено.

За його словами, центральна та місцева влада Китаю виділили 66,7 млрд юанів (майже 10 млрд доларів США) на систему охорони здоров'я з метою профілактики й боротьби з епідемією. Ці кошти були розподілені в сільські райони.

Тимчасово Повірений у справах Посольства КНР в Україні також нагадав, що аби уникнути масштабного поширення захворювання в Китаї, тимчасово було закрито сполучення міста Ухань з іншими містами. Водночас він запевнив, що жителі міста забезпечені всім необхідним.

Для підтримки таких міст, як Ухань, країна направила понад 10 тисяч медичних працівників, які спеціалізуються на респіраторних захворюваннях. Більшість медиків зосереджені і працюють в Ухані і є добровольцями, повідомив представник посольства. Також уряд видав розпорядження, згідно з яким підприємства Китаю посилено працюють над виробництвом захисних масок.

“Ми дали розпорядження заводам по вій країні працювати цілодобово для виробництва медичних захисних масок, також захисного одягу для профілактики епідемії, щоб задовольнити потреби громадян” - повідомив Ляньвень У.

Він також звернув увагу, що влада ухвалила рішення надавати безкоштовне лікування всім хворим на пневмонію, викликану коронавірусом, аби не боялися залишитись без коштів після звернення за медичною допомогою.

Також представник посольства нагадав, що в Китаї 6 лютого відкрилась вже друга оперативно збудована лікарня на 1600 місць. Крім того, для пацієнтів з легкою формою захворювання облаштували мобільні лікарні. “Ми використали технологію будівництва мобільних лікарень і переобладнали приміщення виставкових центрів і стадіонів у лікарні для 3400 пацієнтів. Переважно для тих, у кого виявлено м'які симптоми захворювання, щоб знизити ризики поширення епідемії”, - повідомив Ляньвень У.

Читайте також: Медики перевіряють екіпажі суден у порту Одеси, щоб не завезли коронавірус

Як повідомляв Укрінформ, станом на 7 лютого в Китаї кількість заражених пневмонією, яка викликана новим типом коронавірусу, склала 31 161 особу, а летальних випадків нарахували 636.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає 11-12 лютого глобальний форум для координації міжнародних науково-дослідних зусиль з метою зупинення спалаху коронавірусу.

 Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-