Дуда заявив, що знову піде в президенти Польщі

Дуда заявив, що знову піде в президенти Польщі

Укрінформ
Чинний президент Польщі Анджей Дуда офіційно підтвердив свій намір балотуватися у цьогорічних президентських виборах.

Про це він заявив в середу під час відвідання населеного пункту Любартув Люблінського воєводства Польщі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Звичайно, я висуватиму свою кандидатуру на цих виборах”, - заявив Дуда.

Президент РП зазначив, що він хоче, щоб Польща далі розвивалася, а чинний уряд Матеуша Моравецького продовжував ефективно здійснювати економічні перетворення у країні.

Дуда підкреслив, що вага Польщі останнім часом в ЄС зросла, свідченням чого є нещодавній візит до РП президента Франції Еммануеля Макрона, що відбувся вже після виходу Великої Британії з ЄС.

Читайте також: Дуда запропонував Зеленському спільно відзначити 100-річчя Варшавської битви

Дуда також наголосив, що Польща має амбіції увійти у майбутньому до G20.

Польський лідер закликав мешканців Любартува на найближчих виборах проголосувати за нього.

Як повідомлялося, напередодні маршалок Сейму РП Ельжбєта Вітек оголосила, що перший тур президентських виборів в Польщі відбудеться 10 травня, а ймовірний другий тур – 24 травня.

Останні соцопитування свідчать, що Дуда, якого підтримує правляча у Польщі партія “Право і Справедливість”, має найвищі шанси стати президентом країни вдруге. З 1989 року це вдалося лише Александеру Кваснєвському, який був президентом РП дві каденції – з 1995 по 2005 роки.

Cвій старт у цьогорічних виборах в Польщі оголосили також віцемаршалок Сейму Малґожата Кідава-Блонська з ліберальної Громадянської коаліції, лідер консервативної Польської селянської партії Владислав Косіняк-Камиш, представник лівих сил Роберт Бєдронь, кандидат від націоналістичної Конфедерації Кшиштоф Босак та незалежний кандидат, колишній журналіст Шимон Головня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-