Нові дані щодо коронавірусу: 493 померлі, понад 24,5 тисячі - інфіковані

Нові дані щодо коронавірусу: 493 померлі, понад 24,5 тисячі - інфіковані

Укрінформ
У світі станом на 5 лютого зареєстровані 24 505 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу 2019nCoV, в Україні наразі не зафіксували жодного випадку інфікування.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Станом на 5 лютого 2020 року у світі зареєстровано 24 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 493 летальні. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані у 23 країнах. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано", - йдеться у повідомленні.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, ризики розповсюдження 2019-nCoV залишаються дуже високими у Китаї, високими на регіональному та глобальному рівнях.

Читайте також: МАУ привезла в Україну 203 пасажири і призупиняє повітряне сполучення з Китаєм

За даними ВООЗ, заразитися новим коронавірусом можуть люди, які живуть або подорожують в райони, де циркулює вірус 2019-nCoV. На даний час 2019-nCoV циркулює в Китаї, де знаходиться переважна більшість інфікованих людей. Захворілі з інших країн перебували серед людей, які нещодавно приїхали з Китаю або жили чи працювали в тісному контакті з цими мандрівниками. Також в зоні ризику медичні працівники, які доглядають за хворими 2019-nCoV.

На сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань.

За попередньою інформацією, вірус може виживати на поверхнях лише протягом декількох годин. Прості дезінфікуючі засоби можуть вбити вірус, унеможливлюючи зараження людей.

Читайте також: В Японії у десяти пасажирів лайнера виявили коронавірус

Люди, інфіковані 2019-nCoV, можуть бути заразними до того, як проявляться симптоми. Однак ґрунтуючись на наявних на цей час даних, саме люди, у яких уже є симптоми захворювання, є переважним джерелом поширення вірусу, підкреслили в МОЗ.

У міністерстві констатували, що на сьогодні немає ліків, рекомендованих для профілактики або лікування нового коронавірусу.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-