Штати ввели санкції проти 15-ти літаків Венесуели

Штати ввели санкції проти 15-ти літаків Венесуели

Укрінформ
Офіційний Вашингтон запровадив санкції проти півтора десятка літаків Венесуели, які перебувають у власності підконтрольній режиму Мадуро державній нафтовій компанії.

Про це заявив у вівторок державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати 21 січня ввели санкції проти 15-ти літаків державної нафтової компанії Венесуели "Petroleos de Venezuela" (PDVSA). Деякі з цих авіалайнерів були задіяні для того, щоби завадити військовим польотам США у повітряному просторі Карибського басейну або використовувалися для перевезення високопоставлених членів незаконного режиму Мадуро", - зазначається в заяві.

Як наслідок, ці літаки не можуть фрахтуватися американськими компаніями, з ними не можуть укладатися договори, проводитися заправка, обслуговування або операції з купівлі-продажу, якщо не буде надано окремий дозвіл.

Читайте також: Мадуро вже готовий переглянути відносини зі Штатами

При цьому, глава Держдепартаменту підтвердив підтримку венесуельскому народу, який протистоїть диктаторському тиску режиму Мадуро та докладає зусиль щодо "мирного відновлення демократії, економічної стабільності й верховенства права у Венесуелі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-