Президент Європарламенту анонсував зустріч уряду і опозиції Лівії у Берліні

Президент Європарламенту анонсував зустріч уряду і опозиції Лівії у Берліні

Укрінформ
Президент Європарламенту Девід Сассолі привітав участь прем’єр-міністра уряду національної згоди Фаїза аль-Сараджа та генерала Халіфи Хафтара у конференції з врегулювання в Лівії, яка має відбутися у Берліні 19 січня, та назвав це «успіхом європейської дипломатії».

Відповідна заява Девіда Сассолі оприлюднена на сайті Європейського Парламенту.

«Участь прем’єра аль-Сараджа та генерала Хафтара в Берлінській конференції є успіхом європейської дипломатії. Це є доказом – якщо Євросоюз діє об’єднано і чітко, він здатний примусити прислуховуватися до власного голосу на міжнародній арені», - наголосив Девід Сассолі.

Він зауважив, що зараз необхідно продовжувати здійснення тиску на сторони конфлікту з метою досягнення стійкого припинення вогню на підставі підтвердженого обома сторонами формального погодження. Саме це він визначив метою роботи з огляду на наближення Берлінської конференції, під час якої Європейський Союз відіграватиме вирішальну роль.

Читайте також: Туреччина відправляє війська в Лівію - Ердоган

«Ми маємо бути готові використати всі інструменти, які є у нашому розпорядженні, як цивільні, так і військові, під егідою ООН, щоб проводити моніторинг припинення вогню та контролю за дотриманням ембарго на постачання зброї. Ці два фактори є передумовою для стабілізації в країні та для початку політичного діалогу між всіма головними (політичними) акторами в Лівії. Європа ще раз продемонструвала здатність піклуватися про мир і стабільність за власними кордонами», - підкреслив президент Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-