Туреччина очолила Форум ОБСЄ з безпекового співробітництва

Туреччина очолила Форум ОБСЄ з безпекового співробітництва

Укрінформ
Туреччина упродовж січня-квітня 2020 року очолюватиме Форум ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки — одного з двох основних директивних органів ОБСЄ, що засідають на регулярній основі в штаб-квартирі Організації у Відні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Головування в Форумі, який займається військово-політичними питаннями (передусім, контролем над озброєннями та зміцненням довіри та безпеки), проходить на ротаційній основі та триває 4 місяці. Його засідання проходять на щотижневій основі — щосереди в палаці Гофбург.

Відкриття Турецького головування в Форумі ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки відбудеться 15 січня. Під час спеціального засідання заступник глави МЗС Туреччини Седат Онал презентує пріоритети та цілі Турецького головування в цьому директивному органі ОБСЄ.

Читайте також: Путін та Ердоган запустили "Турецький потік" в обхід України

Як відомо, метою Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки є підвищенням безпеки та стабільності у військовій сфері в Європі. Він покликаний сприяти дотриманню основних заходів зміцнення довіри та безпеки з метою регулювання обміну між державами військовою інформацією та проведення взаємних перевірок, а також Кодексу поведінки, що є ключовим документом, який забезпечує демократичний контроль над силами безпеки.

Читайте також: В Анкарі - нові арешти через підозру у зв’язках з "терористами Гюлена"

Завданням Форуму також є надання практичної допомоги у боротьбі з поширенням незаконного легкої та стрілецької зброї. Форум займається питаннями нерозповсюдження зброї масового знищення; здійснює спостереження за регулярними контактами, співпрацею та обміном військовою інформацією між державами-учасниками.

Після початку агресії РФ у 2014 році українське питання є одним із головних під час засідань Форуму.

 Фото: osce/us mission

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-