Нью-Йорк посилює заходи безпеки після вбивства генерала Сулеймані

Нью-Йорк посилює заходи безпеки після вбивства генерала Сулеймані

Укрінформ
Міський голова Нью-Йорку Білл де Блазіо обговорив із керівниками силових структур посилення заходів безпеки у місті після загибелі внаслідок ракетного удару США іранського генерала Касема Сулеймані.

Про це мер написав у Тwitter.

"Поговорили... про негайні кроки, яких міська влада вживатиме для захисту ключових локацій Нью-Йорку від будь-якої спроби Ірану чи його терористичних організацій-союзників помститися Америці. Нам ще довго доведеться бути пильними", - йдеться у дописі.

В іншому дописі де Блазіо розкритикував дії адміністрації президента.

"Хвилююсь за наше місто та нашу країну. Уряд США без схвалення Конгресу, по суті, оголосив сьогодні війну Ірану. У американського народу в цьому випадку не було права голосу, попри те, що він знову й знову голосує за припинення нескінченних воєн та повернення військових додому. Цього ще довго доведеться чекати", - заявив де Блазіо.

Читайте також: Україна виступає проти “актів помсти” на Близькому Сході

Як повідомлялося, у ніч проти п’ятниці, 3 січня, командувач спеціальних підрозділів “Ель-Кудс” іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в результаті ракетного удару в районі аеропорту Багдада. Президент США Трамп особисто віддав наказ про цей авіаудар.

У відповідь духовний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї заявив, що тим, хто вбив Сулеймані, слід очікувати “жорстокої помсти”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-