Україна виступає проти “актів помсти” на Близькому Сході

Україна виступає проти “актів помсти” на Близькому Сході

Заява
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України застерегли, що будь-які акти помсти можуть стати загрозою для стабільності на Близькому Сході та глобальної безпеки.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"В Україні стурбовані триваючою ескалацією ситуації на Близькому Сході після атак на базу операції "Непохитна рішучість" та посольство США в Іраку, а також сьогоднішніх дій у відповідь Сполучених Штатів у Багдаді", - наголошується у заяві.

У МЗС наголосили, що "Україна виходить з нагальної необхідності запобігти подальшій ескалації та будь-яким актам помсти, які можуть стати загрозою для стабільності регіону та глобальної безпеки".

Читайте також: Глава МЗС Ірану назвав ліквідацію генерала “актом тероризму з боку США”

Як повідомлялося, у ніч проти п’ятниці, 3 січня, командувач спеціальних підрозділів “Ель-Кудс” іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані та заступник голови іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс були вбиті в результаті ракетного удару в районі летовища Багдаду. Президент США Трамп особисто віддав наказ про цей удар.

У відповідь духовний лідер Ірану аятола Сеєд Алі Хосейні Хаменеї заявив, що тим, хто вбив Сулеймані, слід очікувати на “жорстоку помсту”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-