Трамп заблокував допомогу Україні через годину після розмови із Зеленським — Bloomberg

Трамп заблокував допомогу Україні через годину після розмови із Зеленським — Bloomberg

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп цікавився деталями щодо військової допомоги Україні за місяць до телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Нові документи свідчать про те, що Президент Дональд Трамп за місяць до телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським цікавився деталями американської військової допомоги Україні, питання, яке призвело до початку процедури імпічменту щодо Трампа", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за місяць до розмови лідерів країн, на запит Трампа, Департамент бюджету та управління зробив запит до Пентагону щодо надання детальної інформації про військову допомогу Україні.

Читайте також: Україна отримає летальну зброю завдяки $300 мільйонам допомоги США - Загороднюк

Крім того, за даними опублікованих документів, військова допомога Україні була заблокована Дональдом Трампом приблизно через годину після розмови з Президентом України наприкінці липня.

Як повідомлялося, 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентами США та України, через яку в Палаті представників США розпочали процедуру імпічменту, оскільки з тексту розмови випливає, що Дональд Трамп тиснув на Володимира Зеленського, переконуючи розпочати в Україні розслідування проти сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-