У Трампа хочуть змінити проєкт

У Трампа хочуть змінити проєкт "пекельних санкцій" проти Росії – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Трампа чинить негласний опір законопроєкту сенатора Ліндсі Грема, який пропонує поширити санкції на російські банківській і газовий сектори та на державний борг РФ.

Про це повідомляє The Daily Beast.

"Один із чиновників Державного департаменту у вівторок надіслав голові профільного комітету Сенату лист обсягом 22 сторінки проти нового проєкту санкцій", - пише видання.

Як уточнюється, йдеться про законопроєкт сенатора-республіканця Ліндсі Грема, який нещодавно підтримав комітет Сенату з питань міжнародних відносин. Документ пропонує карати фізичних та юридичних осіб Росії, причетних до тиску Кремля на Україну, а також до втручання у президентські вибори в США, у справи Сирії та переслідування дисидентів у РФ. Сам Грем назвав його "законопроєктом пекельних санкцій".

Читайте також: У Конгресі США схвалили законопроєкт із “пекельними санкціями” проти Росії

У згаданому листі вказується, що адміністрація Трампа виступає "рішуче проти" законопроєкту, якщо до нього не буде внесено низки змін. Також наголошується, що проєкт Грема може "завдати шкоди європейським союзникам Америки" та "порушити трансатлантичну єдність щодо чинних американських санкцій проти Росії".

Крім того, чиновник адміністрації підкреслив, що законопроєкт "загрожує світовим енергетичним, товарним, фінансовим та іншим ринкам", оскільки спрямований "майже на весь спектр зовнішньої комерційної діяльності з Росією".

Як зазначає видання, в адміністрації Трампа стверджують, що санкції можуть уразити американські банки, які працюють у Росії, а також завдати шкоди активам менеджерів зі США.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Росії ще на пів року

Як повідомлялося, міжнародний комітет Сенату США ухвалив 17 голосами проти п'яти проєкт закону "Акт захисту американської безпеки від агресії Кремля" (Defending American Security from Kremlin Aggression Act, DASKA). Аби набути чинності, документ має бути ухвалений обома палатами Конгресу і підписаний президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-