Голову МВС Естонії можуть відправити у відставку через критику фінського прем'єра

Голову МВС Естонії можуть відправити у відставку через критику фінського прем'єра

Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд запропонувала прем'єр-міністру Юрі Ратасу відправити у відставку міністра внутрішніх справ Марта Хельме після його висловлювань на адресу глави уряду Фінляндії Санни Марін.

Про це Кальюлайд заявила в інтерв'ю Postimees.

«Я попросила прем'єр-міністра зважити можливість звільнити міністра внутрішніх справ з посади. Неможливо одночасно бути приватною особою або головою партії і водночас не зважати на те, що твої слова демонструють позицію уряду », - сказала глава Естонії.

Проте, за її словами, Ратас "не сприйняв це всерйоз".

Раніше Хельме заявляв, що Ратас не пропонував йому подати у відставку.

Як повідомлялося, глава МВС Естонії Март Хельме в ефірі радіостанції TRE, коментуючи призначення Санни Марін, сказав, що "продавщиця піднялася до прем'єр-міністра", а інших членів фінського уряду назвав "вуличними активістами і неуками". При цьому він висловив сумнів, що новий уряд зможе відстоювати національні інтереси.

Читайте також: Президент Естонії вибачилася перед Фінляндією за слова міністра внутрішніх справ

Парламентська опозиція заявила, що ініціює вотум недовіри главі МВС, якщо прем'єр-міністр Ратас до вечора понеділка не відправить його у відставку.

Пізніше президент Естонії Керсті Кальюлайд принесла вибачення президенту Фінляндії Саулі Ніїністьо за висловлювання міністра внутрішніх справ Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-