Вже відомо, коли в Конгресі розглянуть підстави для імпічменту Трампа

Вже відомо, коли в Конгресі розглянуть підстави для імпічменту Трампа

Укрінформ
Юридичний комітет нижньої палати Конгресу США розпочне слухання щодо конституційних підстав для імпічменту 4 грудня.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це повідомляється на сайті юридичного комітету.

"Розслідування імпічменту переходить до нової фази», - заявив голова комітету. Джеррольд Надлер, маючи на увазі, що комітет з питань розвідки передасть матеріали для розгляду в юридичний комітет.

«Сьогодні ми назначили слухання щодо конституційних підстав для імпічменту президента на 4 грудня, 10:00. Я також написав президенту Трампу, нагадавши йому, що правила розслідування щодо імпічменту дозволяють президентові відвідувати слухання, а його адвокату - допитувати свідків», - зазначив Надлер.

Читайте також: Імпічмент Трампа: глава США не проти слухань з Болтоном, Помпео та іншими

За словами Надлера, «у президента є вибір: він або може скористатися цією можливістю, або припинити скаржитися на процес». Голова комітету висловив сподівання, що Дональд Трамп «вирішить взяти участь у розслідуванні безпосередньо чи через адвоката, як це робили інші президенти до нього». 

У юридичному комітеті це будуть перші слухання, визначені резолюцією Конгресу щодо процедурних питань. Комітет має вирішити, чи рекомендувати Палаті представників розгляд відповідних пунктів звинувачення, підготовлених комітетом з питань розвідки.

Читайте також: Зеленський прокоментував “скандальні” телефонні розмови з Трампом

Раніше голова комітету з питань розвідки Адам Шиф повідомив, що планує передати матеріали «відразу після того, як Конгрес збереться після святкування (у четвер) Дня подяки».

Як повідомлялося Палата представників ухвалила резолюцію про початок процедури імпічменту президента Дональда Трампа 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-