У Меркель запевняють, що рішення Бундестагу нічого не міняє в

У Меркель запевняють, що рішення Бундестагу нічого не міняє в "газових" правилах ЄС

Укрінформ
Федеральний міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмаєр привітав учорашнє рішення Бундестагу щодо внесення зміни до Закону про енергетичну промисловість у другому та третьому читанні, впровадивши квітневу Європейську Директиву щодо газу.

У своєму коментарі він говорить про "рівновагу інтересів".

"У своєму законопроекті Федеральний уряд запропонував імплементацію європейської Директиви 1:1. Поправка, внесена правлячою коаліцією минулого тижня нічого не змінює. Йдеться лише редакційну зміну", - запевняє міністр.

Таким чином, за його словами, Німеччина, з одного боку, підтримує баланс між інтересами свого енергозабезпечення через трубопроводи для імпорту газу, з другого, необхідним захистом споживачів та конкурентоспроможності.

Читайте також: Уряд привітав імплементацію Бундестагом Газової директиви ЄС

З цим законом, заявляє Альтмаєр, реалізується європейський компроміс, над яким Німеччина разом з Францією, Європейською Комісією та іншими державами-членами потужно попрацювали у лютому цього року. Він чітко визначить, як ФРН буде в майбутньому мати справу з правилами свого внутрішнього ринку, коли йтиметься про газопроводи з третіх країн за межами ЄС та в міжнародних водах. У майбутньому також застосовуватимуться правила щодо розмежування власності, доступу третіх організацій, регулювання цін та прозорості, якщо газопроводи проходять на території та в прибережних водах держав-членів.

Остаточне затвердження змін до законодавства Бундесратом (представництвом федеральних земель) очікується 29 листопада.

Федеральне міністерство економіки виходить з того, що законодавчий процес зараз буде завершений своєчасно і закон, можливо, набуде чинності ще в цьому році.

Читайте також: Бундестаг із другої спроби "захистив" Nord Stream 2

Моніторинг виконання вимог покладається на Федеральне агентство з мереж як незалежний регулюючи орган.

Як повідомляв Укрінформу, 13 листопада Бундестаг прийняв зміни до закону про енергетичну промисловість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-