Франція хоче запровадити жорсткі квоти для мігрантів

Франція хоче запровадити жорсткі квоти для мігрантів

Укрінформ
Франція посилює заходи щодо доступу економічних мігрантів та шукачів притулку до країни.
Про це йдеться в урядовому законопроєкті, який представив напередодні прем'єр-міністр Франції Едуард Філіп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Йдеться про суверенітет. Ми повинні повернути контроль у нашій міграційній політиці», - цитує французького прем'єра France 24.

Він заявив про намір запровадити жорсткі квоти на доступ до Франції як економічних мігрантів, так і шукачів притулку.

Квоти планується ввести з наступного року. Це буде перший подібний захід для країни. Уряд поки не повідомляє, якою буде квота на видачу робочих віз у 2020 році.

Переважний доступ до Франції надаватиметься робочим мігрантам, які мають кваліфікацію для зайнятості у галузях, де країна має потребу у фахівцях.

До прикладу, минулого року офіційні дозволи на працевлаштування у Франції отримали 33 тис. економічних мігрантів.

Також будуть посилені заходи щодо надання притулку біженцям. Ця проблема актуалізувалася на тлі подання у Франції минулого року майже 123 тис. заявок на отримання притулку, що на 22% більше, ніж у 2017-му.

Обмеження для такої категорії мігрантів можуть стосуватися заборони на прибуття з ними членів родин, а також доступу до медичного забезпечення, поки розглядається заявка на притулок.

Читайте також: Клімкін — про "українські банди в Європі": Макрон нас з кимось сплутав

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон минулого тижня в інтерв'ю одному з видань заявив, що він би бажав мати мігрантів із Гвінеї або Кот-д’Івуару, які працюють легально, на тлі існування «підпільних мереж болгар і українців».

МЗС України викликало посла Франції для пояснення такої заяви Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-