Від наступу Туреччини 7 тисяч мирних сирійців утекли до Іраку - ООН

Від наступу Туреччини 7 тисяч мирних сирійців утекли до Іраку - ООН

Укрінформ
Близько 7 тисяч осіб, здебільшого жінки й діти, змушені залишити свої домівки на півночі Сирії та втекти в Іраку внаслідок масштабного наступу турецьких військ.

Про це повідомляє Управління ООН у справах біженців, уточнюючи, що йдеться про дані за останній тиждень.

"Тиждень тому перші сирійські біженці перетнули кордон з Іраком. Сьогодні їх - 7 тисяч. Це жителі північно-східних районів Сирії, де триває військова операція Туреччини", - наголошується в повідомленні.

Як зазначається, у переважній більшості (75%) це жінки й діти, які втекли від бомбардувань і обстрілів.

Майже всі сирійські біженці знайшли притулок в таборі Бардараш на півночі Іраку за 140 км від кордону. Працівники ООН та партнерських організацій, котрі зустрічають людей на кордоні, насамперед годують їх, реєструють і забезпечують транспортом для переїзду в табір. Особлива увага приділяється дітям, які прибули без дорослих і людям з особливими потребами.

Читайте також: Від початку турецької операції кількість переселенців у Сирії сягнула 180 тисяч

В ООН нагадують, що крім цих біженців, раніше, в ході війни, яка триває вже вісім років, в Іраку знайшли притулок 280 тисяч сирійців.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада на рівні глав держав та урядів країн-членів ЄС засудила проведення Туреччиною військової операції у Сирії. Деякі країни запровадили проти Анкари ембарго на продаж зброї. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-