Трамп пообіцяв не вводити додаткових санкцій проти Туреччини

Трамп пообіцяв не вводити додаткових санкцій проти Туреччини

Укрінформ
Сполучені Штати більше не посилюватимуть санкції проти Туреччини, оскільки переговори щодо мирного врегулювання ситуації та встановлення буферної зони на півночі Сирії завершились позитивно.

Про це заявив президент США Дональд Трамп після прибуття на військово-повітряну базу ВМС США в районі міста Форт Ворс, штат Техас, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Санкції вже не є обов'язковими, оскільки Туреччина робить те, що вона робить", - заявив Трамп.

Читайте також: Ердоган погодився припинити вогонь на півночі Сирії – Пенс

Він додав, що для того, щоби запроваджувати або припиняти санкції своїм указом, президент США не має отримувати згоду Конгресу.

"Я лише хочу подякувати й привітати президента Ердогана, мого друга. І я задоволений, що проблеми більше немає", - наголосив президент США.

Читайте також: Трамп у листі порадив Ердогану "не бути дурнем" - NYT

Нагадаємо: напередодні до Туреччини вилетіла делегація США на чолі з віцепрезидентом Майклом Пенсом з метою досягнення мирного плану щодо розв'язання загострення на півночі Сирії, де турки розгорнули масштабний військовий наступ.

Читайте також: США можуть ввести додаткові жорсткі санкції проти Анкари - ЗМІ

Раніше США вже наклали низку санкцій на Анкару. У межах обмежень проти Туреччини американський уряд припинив переговори щодо торговельної угоди та підвищив мито на імпорт турецької сталі до 50%.

Адміністрація також запровадила санкції проти трьох чинних турецьких посадовців та проти міністерств оборони, внутрішніх справ та енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-