Курди заявили, що 750 осіб, пов’язаних з ІДІЛ, втекли через наступ Туреччини

Курди заявили, що 750 осіб, пов’язаних з ІДІЛ, втекли через наступ Туреччини

Укрінформ
Очолювана курдами адміністрація у північній Сирії заявила, що 750 осіб, пов’язані з терористичною організацією "Ісламська держава", змогли втекти з табору, де вони утримувалися, після нападу турецьких військ.

Про це інформує The Guardian. 

"Щонайменше 750 людей пов'язаних з Ісламською державою втекли з табору на північному сході Сирії, заявили місцеві чиновники, висловлюючи побоювання, що наступ збройних сил Туреччини проти курдських сил у цьому районі може сприяти ІДІЛ у відновленні сил на тлі хаосу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Операція Туреччини в Сирії призведе до посилення ІДІЛ - Меркель

В курдській адміністрації заявили, що сирійські бойовики, яких підтримує Туреччина, напали на табір та відкрили ворота, давши втекти людям, яких підозрюють у терористичній діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Підтримувані Туреччиною бойовики вбили у Сирії цивільних, серед них жінка-політик — Guardian

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних організацій. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, бо вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

Читайте також: Євросоюз погрожує Туреччині збройовим ембарго — ЗМІ

У зв'язку з військовою операцією Туреччини у Сирії уряди Німеччини та Франції 12 жовтня заявили про припинення постачання зброї Анкарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-