Операція Туреччини в Сирії призведе до посилення ІДІЛ - Меркель

Операція Туреччини в Сирії призведе до посилення ІДІЛ - Меркель

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові закликала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана припинити наступ у Сирії, який загрожує дестабілізацією регіону та посиленням ісламістів.

Про це повідомляється на сайті канцлера ФРН.

"Канцлерка Німеччини Анґела Меркель закликала президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана припинити наступ турецьких сил у північно-східній частині Сирії. Такий заклик Меркель зробила під час проведеної в неділю, 13 жовтня, телефонної розмови з турецьким лідером", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час телефонних перемовин Меркель висловилася за "негайне припинення" наступальної операції турецьких збройних сил у цьому регіоні.

Меркель переконана, що ця операція, попри обґрунтовані інтереси Туреччини в сфері безпеки, загрожує призвести до переміщення значної кількості місцевих жителів, дестабілізації регіону та посилення терористичного угруповання "Ісламська держава".

Також зазначається, що головними темами під час телефонних переговорів, ініційованих Ердоганом, були нинішня наступальна операція Туреччини в Сирії та ситуація в цій частині держави, а також ситуація в сирійській провінції Ідліб та роботи з розвідки та пошуку природного газу Туреччиною в Східному Середземномор'ї.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Туреччина не зупинить військову операцію в Сирії — Ердоган

Операцію розкритикувала низка країн та міжнародних організацій. Зокрема, високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії, бо вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні. У зв'язку з військовою операцією Туреччини в Сирії уряди Німеччини та Франції 12 жовтня заявили про припинення поставок зброї Анкарі.

Через наступ Туреччини вже понад 130 тисяч людей на північному сході Сирії залишити місця свого проживання, прогнозують, що число біженців зросте до 400 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-