Туреччина не зупинить військову операцію в Сирії — Ердоган

Туреччина не зупинить військову операцію в Сирії — Ердоган

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара не відступить і продовжить військову операцію "Джерело миру" в Сирії, попри заклики інших країн.

Про це повідомив телеканал NTV.

"Ми очистимо захід Євфрату, а також схід від терористичних організацій, забезпечимо безпеку наших кордонів і повернення сирійців до своїх домівок", - зазначив турецький лідер.

Читайте також: Ердоган заявив про ліквідацію "109 терористів" у Сирії

За його словами, боротьба Туреччини в Сирії й Іраку не спрямована проти територіальної цілісності цих країн.

"Хто б що не говорив, ми не зупинимося. Ми боремося не з курдами, ми боремося з терористичними організаціями", - наголосив Ердоган.

Читайте також: Дії Туреччини у Сирії можуть призвести до гуманітарної катастрофи — Туск

Як повідомлялося, Туреччина почала наступ на територію, яка утримується курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини. Турецькі війська планують створити безпечну зону, очищену від курдських повстанців, в якій також розмістяться сирійські біженці.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео раніше заявляв, що офіційний Вашингтон не давав Туреччині згоди на здійснення військової операції проти курдських формувань на півночі Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-