"Українські" слухання: до Конгресу викликають іще п'ятьох із адміністрації Трампа

Укрінформ
Щонайменше, п'ятеро теперішніх і колишніх високопоставлених чиновників адміністрації США, про яких згадується у свідченнях "викривача" про телефонну розмову президентів Дональда Трампа й Володимира Зеленського, мають дати свідчення Конгресу ближчими днями.

Про це повідомляє у п'ятницю телеканал CNN.

Основна частина слухань запланована на наступний тиждень.

Так, 14 жовтня до Конгресу запрошена колишня радниця президента Трампа, яка відповідала за питання Росії й України Фіона Гілл.

Наступного дня, 15 жовтня, сплановані слухання із заступником помічника державного секретаря США Джорджом Кентом, який опікується, в тому числі, українським напрямом.

Читайте також: Йованович перед Конгресом заперечила звинувачення Луценка і Джуліані

У четвер, 17 жовтня, очікується проведення слухань з послом США при ЄС Гордоном Сондлендом та радником держсекретаря США Ульріхом Брехбулом, прізвища яких неодноразово фігурували в документах "викривача". Для свідчень у Палаті представників має прибути також тимчасово повірений у справах США в Україні Білл Тейлор.

Читайте також: У США бізнесмени, яких пов'язують із "українськими справами”, можуть вийти під $1 мільйон застави

Крім того, за інформацією CNN, комітети Палати представників вимагають офіційною повісткою міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, пов'язані з його контактами як члена адміністрації Трампа з українським керівництвом.

Як повідомлялося, у п'ятницю в Палаті представників США проходятьслухання за участю колишньої глави Посольства США в Україні Марі Йованович по справі з імпічменту президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-