Макрон не відповів Зеленському на прохання продовжити пошуки екіпажу Bourbon

Макрон не відповів Зеленському на прохання продовжити пошуки екіпажу Bourbon

Укрінформ
Президент  Володимир Зеленський не отримав відповіді Президента Франції Еммануеля Макрона на звернення з проханням продовжити пошуки шести зниклих громадян України – членів екіпажу затонулого судна Bourbon Rhode.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналіста про заяву українського омбудсмена Людмили Денісової, яка зазначила, що компанія судновласника Bourbon Offshore повідомила про припинення пошуково-рятувальної операції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ні, я не отримав відповідь. Ми ж чесно говоримо”, - сказав Зеленський і попросив заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка уточнити інформацію.

Згодом Тимошенко повідомив, що зателефонував до заступника керівника офісу Жовкви, який займається у міжнародними питаннями, і з’ясував, що “позавчора було виділено додатковий літак, ще один на пошуки, і нас не попереджала та сторона про те, що пошуки зупинилися”.

“Я попросив його (Ігоря Жовкву- ред.) прямо зараз зв’язатися, щоб він доповів Президенту, чи зупинялися пошуки. Він говорить, що дуже сумнівається в цьому, тому що тільки позавчора виділили додаткову техніку на пошуки на прохання Президента України”, - додав Тимошенко.

Водночас Зеленський додав, що “якби це був факт, ми б отримали месидж від пана Пристайка”.

Читайте також: Омбудсмен закликає Пристайка сприяти пошуку українців з Bourbon Rhode

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до міністра закордонних справ України Вадима Пристайка для вжиття термінових заходів щодо сприяння пошуку потерпілих громадян України з судна Bourbon Rhode.

Вона уточнила, що наразі місцезнаходження сімох членів екіпажу, серед яких є українці, наразі невідоме.

Раніше Зеленський звернувся до Макрона з проханням продовжити пошуки шести зниклих громадян України – членів екіпажу Bourbon Rhode.

Судно Bourbon Rhode, з 14 членів екіпажу якого десятеро – українці, затонуло 28 вересня під час шторму в Атлантичному океані. Врятувати вдалося трьох моряків, зокрема двох українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-