Фінляндія заморожує експорт зброї в Туреччину через Сирію

Фінляндія заморожує експорт зброї в Туреччину через Сирію

Укрінформ
Фінляндія зупинила видачу нових ліцензій на експорт зброї до Туреччини після того, як Туреччина почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії.
Про це повідомляє Yle.

"Міністр оборони (Фінляндії — ред.) Антті Кайкконен заявив, що Фінляндія поки не видає нових ліцензій на експорт зброї до Туреччини", - йдеться в повідомленні.

За словами прем'єр-міністра Антті Рінне, Фінляндія стурбована наслідками дій Туреччини для гуманітарної ситуації в Сирії, і він вважає, що військові дії можуть призвести до появи нових біженців, які прагнуть покинути регіон.

Зазначається, що Туреччина є одним із найбільших імпортерів продукції фінської військової промисловості. Держрада в останній раз видала дозвіл на експорт зброї до Туреччини у вересні.

Читайте також: Американські сенатори пропонують ввести санкції щодо активів Ердогана

Як повідомлялося, Туреччина вже почала наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що мета Анкари — запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії і Туреччини. Турецькі війська планують створити безпечну зону, очищену від курдських повстанців, в якій також розмістяться сирійські біженці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-