Британський парламент збереться позачергово через Brexit

Британський парламент збереться позачергово через Brexit

Укрінформ
Депутати Палати громад Великої Британії зберуться на позачергове засідання парламенту у суботу, 19 жовтня, для прийняття рішення в ситуації щодо виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє BBC.

“Депутати (Палати громад — ред.) зберуться на надзвичайне засідання парламенту у суботу у вирішальний день щодо майбутнього Brexit”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє BBC, британський парламент збереться 19 жовтня після саміту ЄС, який розглядається як саміт “останньої надії” для угоди між Лондоном і Брюсселем до дедлайну 31 жовтня, коли Британія повинна залишити блок.

Зазначається, що якщо все ж таки буде домовлену про угоду, прем'єр-міністр Борис Джонсон проситиме британських парламентів схвалити її. В іншому випадку, в залі найвищого законодавчого органу країни будуть розглядатися кілька варіантів.

Читайте також: Європарламент не погоджуватиме домовленість про Brexit будь-якою ціною

За словами кореспондента BBC Лаури Кунсберг, депутати можуть вирішити вивести країну з Євросоюзу без угоди або навіть призупинити Brexit.

Як повідомлялося, Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон заявляв, що має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-