Через “жорсткий” Brexit держборг Британії може стати найбільшим за пів століття

Через “жорсткий” Brexit держборг Британії може стати найбільшим за пів століття

Укрінформ
Унаслідок виходу з ЄС без угоди державний борг Великої Британії може сягнути найбільших показників з 1960-х років.

Про це свідчать дані аналітичного центру "Інститут фіскальних досліджень" (IFS), повідомляє Sky News.

“Brexit без угоди може призвести до зростання державних позик майже до 100 млрд фунтів на рік (близько $123,3 млрд - ред.), а загальний борг сягне рівнів, які востаннє спостерігалися у 1960-х роках”, - ідеться у повідомленні.

На думку експертів, у разі “жорсткого” Brexit загальний борг країни збільшиться до 90% національного доходу. А різниця між державними видатками та надходженнями наступного року може перевищити 50 млрд фунтів - це понад 2% валового внутрішнього продукту.

Читайте також: Джонсон звернеться до Верховного суду для проведення Brexit без угоди з ЄС

"У разі Brexit без угоди уряд повинен тимчасово здійснювати ретельне цілеспрямоване зниження податків та збільшення витрат там, де він може ефективно підтримувати економіку”, - заявив раніше прем’єр Британії Борис Джонсон.

Як відомо, Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні країні була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон заявляв, що має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі без угоди.

Читайте також: Туск прокоментував останні Brexit-пропозиції Джонсона — не переконливо

Раніше Джонсон зробив Євросоюзу "останню пропозицію", яка не передбачає контролю на кордоні між членом ЄС Ірландією та Північною Ірландією, що є частиною Великої Британії. Своєю чергою в Єврокомісії зазначили, що такі пропозиції не дають підстав для завершення переговорів про Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-