Трамп у розмові з Мей заперечував причетність РФ до отруєння в Солсбері – ЗМІ

Трамп у розмові з Мей заперечував причетність РФ до отруєння в Солсбері – ЗМІ

Укрінформ
Через кілька місяців після отруєння родини Скрипалів у британському Солсбері президент США Дональд Трамп у розмові з прем'єр-міністром Терезою Мей заперечував причетність Росії до застосування бойового газу.

Про це пише в суботу британське видання The Guardian.

"Дональд Трамп, як з'ясувалося, заперечував, що Росія стояла за спробою вбивства колишнього російського шпигуна, під час напруженої телефонної розмови з Терезою Мей", - зазначається в публікації.

Розмова відбулася влітку минулого року. 

Читайте також: Держдеп відповів на запит Конгресу США про можливий тиск на Україну

Глава Білого дому "витратив десять хвилин, висловлюючи сумніви щодо причетності Росії" попри те, що такий висновок британських правоохоронців і спецслужб був широко підтриманий багатьма іншими цивілізованими країнами. Крім того, Трамп "повчав" Терезу Мей щодо внеску Великої Британії у функціонування НАТО. 

Нагадаємо: британське слідство встановило причетність російських спецслужб до отруєння бойовим газом "Новачок" колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, яке сталося 4 березня 2018 року. Були навіть названі конкретні паспортні дані російських офіцерів ГРУ – Олександр Петров та Руслан Боширов, які були визнані вірогідними винуватцями атаки в Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-