Держдеп відповів на запит Конгресу США про можливий тиск на Україну

Держдеп відповів на запит Конгресу США про можливий тиск на Україну

Укрінформ
Державний департамент США надіслав першу відповідь Конгресу на запит трьох комітетів про документи, що стосуються їхнього розслідування щодо імпічменту президента й, зокрема, можливого тиску глави Білого дому на Україну.

Про це заявив державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє The Hill.

“Державний департамент вчора надіслав лист до Конгресу, що є нашою першою відповіддю на запит про документи. Ми, звичайно, зробимо все, чого від нас вимагає закон", - сказав Помпео журналістам під час перельоту до Греції.

Як повідомляв Укрінформ, керівники одразу трьох комітетів Палати представників надіслали держсекретарю США Майклу Помпео повістку про обов'язкове надання документів, зокрема, щодо звернень Дональда Трампа й Руді Джуліані до українського уряду, які Держдеп мав надати ще раніше.

Читайте також: Конгрес вимагає від Білого дому всі документи, пов’язані з розмовою Трампа й Зеленського

Помпео, зі свого боку, назвав це "залякуванням" відданих своїй справі професіоналів у Держдепартаменті США, підкресливши, що діятиме за законом. У відповідь демократи заявили, що будь-яка затримка розглядатиметься як спроби завадити розслідуванню Конгресу США.

Члени Палати представників у вересні ініціювали процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. В межах розслідувань вони, зокрема, викликали з метою надання свідчень п'ятьох колишніх та нинішніх співробітників Державного департаменту США. Законодавці хочуть з'ясувати, чи чинив президент США Дональд Трамп тиск на Президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови 25 липня з метою спонукати останнього до розслідувань проти сина Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-