Прем'єр Північної Македонії розповів про зиски від переговорів про вступ до ЄС

Прем'єр Північної Македонії розповів про зиски від переговорів про вступ до ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Республіки Північна Македонія Зоран Заєв вважає, що початок переговорів про вступ до Євросоюзу матиме позитивний вплив на весь регіон Західних Балкан.

Про це він заявив в Скоп'є під час виступу перед учасниками саміту держав Західних Балкан "Посилення імпульсу європейської інтеграції", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Початок переговорів про вступ Північної Македонії в ЄС матиме позитивний вплив на весь регіон. Це стане гарною новиною і для всього Європейського союзу, тому що ми з ентузіазмом сприймаємо важливу роль, яку відіграє ЄС на глобальному рівні, а партнерство, солідарність і загальне процвітання залишаються справжніми цінностями для громадян", - зазначив Заєв.

Читайте також: На шляху Північної Македонії до ЄС може стати національний герой Болгарії

Прем'єр Північної Македонії нагадав про історичний договір з Грецією, який був підписаний в 2018 році в Преспа, і завдяки якому було покладено край  майже 30-річній суперечці між двома державами. За словами Заева, договір в Преспа, а також Угода про дружбу і добросусідство з Болгарією відкрили двері для досягнення стратегічних цілей Північної Македонії: членство в НАТО і ЄС.

Читайте також: Могеріні підтримала переговори про членство в ЄС Албанії і Північної Македонії

Як відомо, у червні ЄС відклав початок офіційних перемовин про набуття членства Албанією та Північною Македонією до жовтня. Єврокомісія рекомендувала, аби ці перемовини велися з обома балканськими державами після втілення ними необхідних реформ. Рішення про початок переговорів щодо членства Албанії та Північної Македонії в ЄС може бути прийняте 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-