На шляху Північної Македонії до ЄС може стати національний герой Болгарії

На шляху Північної Македонії до ЄС може стати національний герой Болгарії

Укрінформ
Міністр оборони Болгарії закликав керівництво країни не голосувати на наступному саміті Євросоюзу за початок переговорів про вступ Північної Македонії до ЄС.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, міністр оборони Красимір Каракачанов аргументував свою позицію тим, що кількома днями раніше президент Північної Македонії Стево Пендаровскі назвав македонцем революціонера Гоце Делчева, якого у Болгарії вважають національним героєм.

«У Євросоюзі не можна легітимізувати історичну неправду, і Болгарія не може бути використана керівниками Північної Македонії у власних цілях», - заявив Каракачанов.

Аналогічну думку висловив історик Мілен Міхов, заявивши, що «цивілізована Європа не може визнати політичну брехню, породжену югославськими комуністами ще в соціалістичні часи».

Читайте також: Могеріні підтримала переговори про членство в ЄС Албанії і Північної Македонії

Революціонера початку 20-го сторіччя Гоце Делчева в Болгарії завжди вважали болгарином за походженням, проте в Північній Македонії наполягають на тому, що він - македонець.

Саміт, на якому вирішуватиметься питання про початок переговорів щодо вступу Північної Македонії до ЄС, має відбутися в другій половині жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-