Конгрес США вимагає від Джуліані документи щодо України

Конгрес США вимагає від Джуліані документи щодо України

Укрінформ
Керівники трьох комітетів Палати представників США вимагають від адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані надати їм всі матеріали стосовно можливого тиску адміністрації Трампа на українську владу.

Про це йдеться у спільному листі, який опублікований на сайті Комітету з питань нагляду.

"Офіційний запит зобов'язує Вас (Джуліані - ред.) надати всі документи, такі як листування й інші пов'язані документи, до комітетів, аби він (Конгрес - ред.) міг повною мірою встановити спроби президента (Трампа - ред.) та його адміністрації тиснути на Україну для втручання у президентські вибори 2020 року (у США - ред.)", - йдеться у листі.

Голови комітетів Палати представників США з розвідки, нагляду і закордонних справ вказують також на те, що нещодавно Джуліані заявив, що має в розпорядженні смс, телефонні розмови тощо, які вказують на причетність інших працівників адміністрації Трампа до цього питання.

Читайте також: Трамп тиснув на прем'єра Австралії так само, як на Зеленського – NYT

Раніше адвокат президента США Джуліані на каналі Fox News показав, як він стверджує, частину свого листування зі спецпредставником Держдепу з питань України Куртом Волкером, яке стосується України.

Як повідомлялося, обговорення президентом США Дональдом Трампом з українським лідером Володимиром Зеленським питання розслідування щодо родини Джо Байдена в Україні, якого називають основним конкурентом Трампа на майбутніх президентських виборах, призвело до початку розслідування у Конгресі в рамках процедури імпічменту президента США.

Стенограма дзвінка, який Трамп зробив Зеленському 25 липня, свідчить, що президент США закликав українського главу держави розслідувати недоведені підозри щодо Джо Байдена та його сина.

Зі свого боку, Зеленський заявив, що Трамп не чинив на нього жодного тиску.

Фото: Bloomberg/Getty Images file

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-