Трамп тиснув на прем'єра Австралії так само, як на Зеленського – NYT

Трамп тиснув на прем'єра Австралії так само, як на Зеленського – NYT

Укрінформ
Дональд Трамп у телефонній розмові намагався тиснути на прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона задля власної політичної вигоди.

Про це пише The New York Times.

"Президент Трамп спонукував австралійського прем'єр-міністра під час недавньої телефонної розмови, щоб той допоміг генпрокурору США Вільяму Барру в збиранні інформації для розслідування міністерства юстиції. Як сподівався Трамп, це дискредитує розслідування Мюллера", - зазначає видання.

Як уточнюється, Білий дім обмежив доступ до стенограми телефонної розмови, що було зроблено на прохання безпосередньо генпрокурора Барра.

Читайте також: Трамп хоче зустрітися з агентом, який викрив його розмову з Зеленським

Це було схоже на те, як офіс Трампа намагався приховати зміст його розмови з Президентом України, пише видання. І нагадує, що саме ця обставина стала однією з причин початку розслідування щодо імпічменту, ініційованого демократами в Палаті представників.

Як зауважує NYT, розмови і з Зеленським, і з Моррісоном підтверджують, що Трамп використовує важелі дипломатії високого рівня "для просування власних політичних інтересів".

Читайте також: У Білому домі готують для Трампа стратегію реагування на імпічмент

Як відомо, після оприлюднення минулого тижня деталей розмови між Володимиром Зеленським і Дональдом Трампом, що відбулася 25 липня, сталося суттєве загострення політичної ситуації в США.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-