Білий дім намагався приховати стенограму розмови із Зеленським - текст скарги

Білий дім намагався приховати стенограму розмови із Зеленським - текст скарги

Укрінформ
Високопосадовці Білого дому намагалися приховати стенограму телефонної розмови президентів США та України Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Про це повідомляє CNN з посиланням на оприлюднену скаргу.

"Чиновники намагалися приховати всі записи телефонної розмови, особливо дослівну стенограму, що була зроблена Білим домом", - йдеться у скарзі.

У скарзі зазначається, що юристи Білого дому вже обговорювали питання про те, "як ставитися до стенограми, оскільки, вони стали свідками того, як президент зловживає своїм службовим становищем в особистих цілях".

Читайте також: Трамп наказав Пенсу скасувати візит на інавгурацію Зеленського - розсекречена скарга

Крім того, юристи Білого дому нібито наказали чиновникам направити електронну розшифровку стенограми замість комп'ютерної системи, в якій такі стенограми зазвичай зберігаються, до окремої електронної системи, що використовується для зберігання та обробки секретної інформації "особливо чутливого" характеру та доступна вузькому колу осіб.

Цей крок збентежив деяких чиновників, які на умовах конфіденційності висловили стурбованість, що цей інцидент є "зловживанням службовим становищем".

"За словами чиновників Білого дому, з якими я говорив у цій Адміністрації, вже не вперше було направлено стенограму розмови Президента в цю секретну систему виключно з метою захисту політично чутливої, а не чутливої до національної безпеки - інформації ", - заявив співробітник розвідки США, що надав скаргу.

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа із Володимиром Зеленським подав скаргу своєму керівництву, де заявив, що окремі висловлювання Президента США можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах.

Читайте також: Конгрес оприлюднив текст скарги щодо розмови Трампа із Зеленським

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-