MH17: Париж вважає, що Рада Європи має робити більше для розслідування

MH17: Париж вважає, що Рада Європи має робити більше для розслідування

Укрінформ
Рада Європи сприятиме притягненню до відповідальності причетних до збиття пасажирського літака рейсу МН17.

Про це заявила державний секретар з європейських справ Міністерства Європи і закордонних справ Франції Амелі Моншален, відповідаючи на запитання делегатів ПАРЄ 30 вересня у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Ми, як Комітет міністрів (статутний орган РЄ – ред.) бажаємо зустрітися із родичами жертв, які прибудуть сюди. Ми також прагнемо розглянути заходи відносно того, як Комітет міністрів може зробити більше для просування незалежного міжнародного розслідування", - заявила представник МЗС Франції, яка нині головує у Комітеті міністрів Ради Європи.

Вона наголосила, що Рада Європи готова співпрацювати у цьому питанні з урядом Нідерландів, де триває міжнародне розслідування трагедії МН17.

Читайте також: Глави МЗС держав-членів слідчої групи обговорили в ООН справу МН17

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, що дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно заявили про відповідальність Росії за катастрофу малайзійського літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-