“Московська справа”: актору Устинову присудили рік умовно

“Московська справа”: актору Устинову присудили рік умовно

Укрінформ
Московський міський суд розглянув апеляцію захисту актора Павла Устинова і замінив йому вирок на рік умовного строку у справі про нібито застосування насильства відносно співробітника Росгвардії на акції протесту в Москві.

Про це повідомляє портал Meduza.

"Мосміськсуд змінив вирок акторові Павлу Устинову, призначивши йому один рік умовного строку. При цьому суд вважає доведеною вину Устинова в тому, що він застосував насильство проти росгвардійця на акції 3 серпня", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється також, що суд засудив Устинова до двох років випробного терміну.

Прокуратура раніше виступила за пом'якшення вироку у зв'язку з "позитивними характеристиками" Устинова і попросила винести йому покарання, не пов'язане з ізоляцією від суспільства, - 3,5 роки умовно. Захист наполягав на скасуванні вироку і виправданні Устинова.

Читайте також: Московський суд відпустив актора Устинова під підписку про невиїзд

За версією слідства, 3 серпня під час проведення несанкціонованої акції у районі станції метро "Пушкінська" Устинов "беручи участь в акції, вигукував гасла", чим привернув увагу росгвардійців. При затриманні він нібито вивихнув плечовий суглоб лівої руки росгвардійцю Олександру Лягіну, чим "принизив честь Лягіна, заподіявши моральні страждання і фізичні ушкодження" (частина 2 статті 318 Кримінального кодексу РФ). Держобвинувачення вимагало для актора 6 років позбавлення волі.

За словами Устинова, він не брав участі в мітингу, а біля виходу зі станції метро "Пушкінська" чекав приїзду друга. Руки Устинова були зайняті телефоном і навушниками, тому він не міг "вивихнути плече" поліцейському. Суддя відмовив у клопотанні адвоката Устинова Дмитра Чешкова переглянути і долучити до справи відео свідків захисту, де Устинов не вигукує гасел до затримання, а стоїть і дивиться в телефон.

У своєму "останньому слові" Устинов висловив припущення, що "постраждалим" росгвардійцем у масці може бути інша людина, а не Олександр Лягін, який прийшов до суду. 23 серпня правозахисний центр "Меморіал" визнав Павла Устинова політичним в'язнем.

Після оголошення вироку російська артистична спільнота організувала ряд акцій на захист Устинова (пікетування, фото- і відеофлешмоб, заяви після закінчення вистав).

20 вересня за клопотанням прокуратури РФ Мосміськсуд звільнив актора Устинова, засудженого раніше до 3,5 років колонії за застосування насильства відносно співробітника Росгвардії на непогодженій акції 3 серпня у Москві, з-під арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-