Московський суд відпустив актора Устинова під підписку про невиїзд

Московський суд відпустив актора Устинова під підписку про невиїзд

Укрінформ
Московський міський суд відпустив з-під арешту актора Павла Устинова, засудженого раніше до 3,5 років колонії за застосування насильства відносно співробітника Росгвардії на непогодженій акції 3 серпня у Москві.

Про це повідомив портал «Медиазона».

«Суддя вважає за необхідне скасувати рішення Тверського суду про залишення без зміни запобіжного заходу у вигляді арешту і відпустити Устинова під підписку про невиїзд до набуття вироком чинності», - йдеться у повідомленні.

Клопотання про зміну запобіжного заходу до Мосміськсуду подала прокуратура. Про це відомство попросив один з адвокатів актора Анатолій Кучерена (який вважається наближеним до влади). Засідання за апеляційною скаргою на вирок відбудеться 26 вересня.

За версією слідства, 3 серпня під час проведення несанкціонованої акції у районі станції метро «Пушкінська» Устинов «беручи участь в акції, вигукував гасла», чим привернув увагу росгвардійців. При затриманні він нібито вивихнув плечовий суглоб лівої руки росгвардійцю Олександру Лягіну, чим «принизив честь Лягіна, заподіявши моральні страждання і фізичні ушкодження» (частина 2 статті 318 Кримінального кодексу). Держобвинувачення вимагало для актора 6 років позбавлення волі.

За словами Устинова, він не брав участі в мітингу, а біля виходу зі станції метро «Пушкінська» чекав приїзду друга. Руки Устинова були зайняті телефоном і навушниками, тому він не міг «вивихнути плече» поліцейському бійцю. Суддя відмовив у клопотанні адвоката Устинова Дмитра Чешкова переглянути і долучити до справи відео свідків захисту, де Устинов не вигукує гасел до затримання, а стоїть і дивиться в телефон.

Читайте також: Суд в Москві відправив директора фонду Навального під арешт

У своєму «останньому слові» Устинов висловив припущення, що «постраждалим» росгвардійцем у масці може бути інша людина, а не Олександр Лягін, який прийшов до суду.

23 серпня правозахисний центр «Меморіал» визнав Павла Устинова політичним в'язнем.

Після оголошення вироку російська артистична спільнота організувала ряд акцій на захист Устинова (пікетування, фото- і відеофлешмоб, заяви після закінчення вистав).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-