Саудівський принц заперечує, що замовив убивство Хашоггі

Саудівський принц заперечує, що замовив убивство Хашоггі

Укрінформ
Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман заявив, що несе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, однак відкинув звинувачення, що саме він замовив це вбивство.

Про це кронцпринц сказав під час інтерв’ю в програмі "60 Minutes" на CBS News, повідомляє Sky News.

На запитання журналіста, чи він замовив вбивство Хашоггі, який критикував його у колонках для The Washington Post, принц Мухаммед бін Салман відповів: "Абсолютно ні".

"Але я беру на себе повну відповідальність як лідер Саудівської Аравії, тим більше, що це було здійснено особами, які працюють на уряд Саудівської Аравії", – зазначив він.

За словами кронпринца, вбивство Хашоггі було "жахливим злочином" і "помилкою" агентів саудівського уряду.

Раніше повідомлялося, Мухаммед бін Салман під час спілкування з кореспондентом видання Frontline Мартіном Смітом заявив, що бере на себе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Читайте також: Хашоггі попередив марокканського журналіста про небезпеку напередодні його арешту

Як повідомляв Укрінформ, 59-річний оглядач видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили у консульстві. Для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб.

Нещодавно ЗМІ виклали розшифровку аудіозаписів розмов убивць Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-