ЗМІ виклали моторошну розшифровку аудіозаписів розмов убивць Хашоггі

ЗМІ виклали моторошну розшифровку аудіозаписів розмов убивць Хашоггі

Укрінформ
Вбивці журналіста Джамаля Хашоггі після його прибуття у Генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі сказали журналісту про свій намір нібито вивезти його до Саудівської Аравії за вказівкою Інтерпола, після чого задушили, а тіло розчленували.

Про це повідомляє турецьке видання Sabah, яке оприлюднило розшифровку аудіозаписів, зроблених Організацією національної розвідки Туреччини.

«Проходьте, сідайте. Ми маємо повернути вас до Ер-Ріяда. Є наказ Інтерполу. Інтерпол попросив вас відправити назад. Ми прийшли забрати вас», - цитує видання слова одного з тих, что розмовляв із Хашоггі безпосередньо перед убивством.

Журналіст на це відповів: «Немає справ, що пов’язані зі мною. На мене наречена чекає на вулиці».

Читайте також: Хашоггі попередив марокканського журналіста про небезпеку напередодні його арешту

Під час спілкування вбивці запитували у журналіста, чи має він при собі телефони і яких брендів. Той відповів, що має два iPhone. Після цього йому наказали написати повідомлення синові, але журналіст відмовився.

Потім, згідно зі стенограмою, Хашоггі запитав у співрозмовників, навіщо їм рушник і чи збираються давати йому ліки, на що отримав відповідь: «Ми вас покладемо спати». Пізніше, вочевидь, журналіста душили - вбивці між собою перемовлялися, чи він ще дихає. Як зазначає Sabah, тіло журналіста розчленували, про що свідчать відповідні звуки на аудіозапису.

Як повідомлялося, 59-річний оглядач видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили у консульстві. Спеціально для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-