Саудівський принц заявив, що несе відповідальність за вбивство Хашоггі

Саудівський принц заявив, що несе відповідальність за вбивство Хашоггі

Укрінформ
Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман під час спілкування з кореспондентом видання Frontline Мартіном Смітом заявив, що бере на себе відповідальність за вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Frontline, цитуючи розмову журналіста та принца.

"Це сталося під моїми наглядом. Я беру на себе всю відповідальність, тому що це сталося під моїми наглядом", - сказав лідер Саудівської Аравії.

Водночас, як зазначає видання, Мухаммед бін Салман наполягає, що все "було без його відома".

Журналіст уточнив у принца, як могло статися так, що вбивство сталося без його відома.

"У нас є 20 мільйонів людей. У нас є 3 мільйони державних службовців", - відповів той.

На наступне запитання щодо використання командою вбивць літака, що належить офіційній особі, принц відповів, що таке є можливим.

"У мене є чиновники, міністри, які слідкують за справами, і вони несуть відповідальність. Вони мають повноваження робити це", - сказав Мухаммед бін Салман.

Інтерв’ю з принцом є частиною фільму про вбивство Хашоггі, режисером якого є Мартін Сміт. Фільм має вийти на екрани на початку жовтня цього року.

Читайте також: Наречена Хашоггі закликала ООН до міжнародного розслідування його вбивства

Як повідомляв Укрінформ, 59-річний оглядач видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі вбили у консульстві. Для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб.

Нещодавно ЗМІ виклали розшифровку аудіозаписів розмов убивць Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-