Очільники МЗС Грузії та Росії провели переговори вперше з 2008 року

Очільники МЗС Грузії та Росії провели переговори вперше з 2008 року

Укрінформ
Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані провів переговори з очільником МЗС Російської Федерації Сергієм Лавровим вперше з 2008 року.

Про це повідомляє Грузія Online.

«На 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, з ініціативи Швейцарії відбулася зустріч міністра закордонних справ Грузії та міністра закордонних справ Російської Федерації. З грузинської сторони головною темою обговорення було питання окупації грузинських територій », - заявили у МЗС Грузії.

У МЗС РФ також оприлюднили інформацію про зустріч Давида Залкаліані та Сергія Лаврова.

Читайте також: Очільники МЗС України й Грузії обговорили в ООН тиск на Росію

Раніше Давид Залкаліані розповів, що Швейцарія озвучила цікаву пропозицію, про те, що з боку Швейцарії відбудеться комунікація з РФ для того, щоб знайти можливість обговорення ситуації на окупованих територіях, хоча б на полях Генеральної Асамблеї ООН.

"Партнери підтримують цю позицію та вважають, що необхідно використовувати діалог та зробити дипломатичні кроки для забезпечення того, щоб чітко продемонструвати силі, що здійснює контроль над окупованими територіями Грузії, неприйнятність продовження цього процесу. Природно, що Грузія буде діяти у тісній координації зі своїми партнерами", - сказав Залкаліані.

Читайте також: Президент Литви в ООН: Кремль не зробив нічого, щоб заслужити довіру

Нагадаємо: учора президент Грузії Саломе Зурабішвілі з трибуни Генеральної Асамблеї ООН наголосила, що Росія має повернути Грузії 20% її окупованої території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-