ЄП і Єврорада у вівторок можуть погодити кандидатуру прокурора ЄС

ЄП і Єврорада у вівторок можуть погодити кандидатуру прокурора ЄС

Укрінформ
Вівторок 24 вересня може стати вирішальним днем для досягнення компромісу навколо призначення румунської представниці Лаури Ковеші на посаду прокурора ЄС.

Про це у понеділок під час пресконференції у Брюсселі журналістам розповіла представниця пресофісу Європарламенту Ліна Літзен (Iina Lietzén), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переговори щодо нового європейського прокурора тривають з минулої весни між Європейським парламентом та Європейською радою. Все виглядає так, що ми досягнемо згоди завтра до вечора, і Лаура Ковеші буде призначена новим головним прокурором ЄС», - сказала представниця Європарламенту.

Читайте також: Ексглаву антикорупційного директорату Румунії схвалили на пост головного прокурора ЄС

Вона нагадала, що ця посада буде новою для Євросоюзу. Успішний кандидат очолить новий офіс прокурора ЄС, який має набути оперативної спроможності до кінця 2020 або до початку 2021 року. Цей офіс прокурора ЄС буде уповноважений проводити розслідування та притягувати до відповідальності винних у злочинах проти бюджету ЄС.

«Нині 22 країни-члени ЄС беруть участь у роботі навколо (створення) офісу прокурора ЄС. Переговорна група Європарламенту підтримала кандидата від Румунії під час переговорів. Якщо у вівторок буде досягнута згода, кандидатура Ковеші ще має бути затверджена рішенням Європейської ради і Європейського парламенту. З боку Європейської ради це буде зроблено шляхом голосування на рівні міністрів. На рівні Європарламенту наступні кроки будуть визначені «Конференцією президентів» (керівників політичних груп)», - пояснила Літзен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-