Ексглаву антикорупційного директорату Румунії схвалили на пост головного прокурора ЄС

Ексглаву антикорупційного директорату Румунії схвалили на пост головного прокурора ЄС

Укрінформ
Рада Європейського Союзу більшістю голосів проголосувала за обрання колишнього керівника румунського Управління по боротьбі з корупцією Лаури Ковесі на посаду керівника Європейської прокуратури.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наша кандидатура отримала 17 голосів (з 22). Це впевнена перемога. Це перемога всієї Румунії, вагомий внесок в яку вніс президент Клаус Йоханіс і румунські депутати Європарламенту», - заявив європарламентарій від Румунії Зігфрід Мурешан.

Сама Ковесі подякувала громадянам Румунії за підтримку її зусиль по викоріненню корупції під час роботи в Національному управлінні по боротьбі з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в Румунії ініціювали дві кримінальні справи стосовно Лаури Ковесі, в яких вона звинувачується у корупції та організації злочинного співтовариства. Сама Ковесі всі звинувачення відкинула.

Читайте також: Румунія не підтримає власного кандидата на посаду голови Європрокуратури

Ковесі була звільнена з посади головного прокурора румунського Національного управління по боротьбі з корупцією влітку 2018 року. Після звільнення вона працевлаштувалася в одному з підрозділів генеральної прокуратури Румунії.

Наприкінці минулого року вона висунула свою кандидатуру на посаду керівника Європейської прокуратури. За результатами проведених співбесід та Європарламентом процедур, Ковесі випередила конкурентів на цей пост – представників Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-