Британія направила ЄС конфіденційні папери щодо Brexit - ЗМІ

Британія направила ЄС конфіденційні папери щодо Brexit - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія передала ЄС неофіційні документи з пропозиціями щодо виходу з глухого кута у справі Brexit.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на представника британського уряду.

За його словами, Лондон передав Брюсселю “конфіденційні технічні неофіційні документи, які відображають ідеї Великої Британії”, зокрема, щодо кордону в Ірландії, який є каменем спотикання для затвердження угоди про Brexit у парламенті Британії.

Йдеться про неофіційні пропозиції, що використовуються для інформування учасників обговорень, в яких основна увага приділяється митним питанням і промисловим товарам.

"Ми подамо офіційні письмові рішення, коли будемо готові, а не відповідно до штучного дедлайну, і коли ЄС дасть зрозуміти, що буде конструктивно ними займатися для заміни бекстопу", - додав представник британського уряду.

Раніше прем'єр-міністр Фінляндії Антті Рінне після переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, що Британія має до кінця вересня представити свої альтернативи угоді з Брюсселем щодо Brexit, якщо хоче обговорити їх з Євросоюзом.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон неодноразово заявляв про намір вивести країну з ЄС 31 жовтня "за будь-яких умов", навіть "без угоди", що спричинило серйозну політичну кризу в країні.

Читайте також: Шотландія має намір залишитися в складі Євросоюзу в разі Brexit

Водночас європейська сторона неодноразово наголошувала, що варіант угоди про вихід Великої Британії з ЄС, вже погоджений із урядом країни та з лідерами 27 держав ЄС, є найкращим з усіх можливих. Він містить гарантії дотримання прав громадян та бізнесу як у ЄС, так і у Великій Британії, важливі положення щодо backstop - комплексу заходів із збереження активних торговельних, економічних та соціальних зв’язків між Ірландією та Північною Ірландією та уникнення встановлення жорсткого кордону між ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-